onsdag 22 april 2009

Piratpartiet till EU

Jag tycker verkligen att personlig integritet är en av de viktigaste frågorna idag med IPRED-lag, FRA, ACTA, telekompaketet och den fällande domen i Pirate Bay-rättegången. Allt är möjligt för myndigheterna idag; knäpp med fingrarna och lagar som minskar vårt värde som människor uppkommer från ingenstans.

Jag vill inte behöva leva i ett samhälle som lagrar information om mig som enskild individ och kan följa varje steg jag tar. Vi behöver inte en polisstat där alla ses som potentiellt kriminella, vi behöver ett fritt land där vi alla ses som värdefulla. Och sprida budskapet att det inte bara handlar om fildelning!

För att citera vice ordförande i Piratpartiet (samt kandidat till EU-valet) Christian Engström:

“… Internet är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur. Det är den allra viktigaste delen när det gäller informationsfördelning, nuförtiden.

Det är självklart att grundlagens regler ska gälla även på internet. I artikel 10 i Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna står det att envar har rätt att ha sin åsikt och uttrycka den. Man har också rätt att söka information hur man vill. Den rättigheten ska gälla på internet också.”

Innan IPRED var det strängt förbjudet för internetoperatörerna att lämna ut uppgifter om sina kunder om det inte rörde sig om mycket allvarliga brott som exempelvis barnpornografi. Nu är det istället obligatoriskt.
Jag är rädd, jag är livrädd rent ut sagt. Vi måste göra nånting åt det här, och det snabbt, innan Gestapo börjar patrullera på gatorna.

På bara tre dagar har Piratpartiets medlemsantal ökat med 16 000, och det är fler än det totala medlemsantalet för bl.a Folkpartiet och Kristdemokraterna.

Min integritet är viktig, och det är er med. Därför tänker jag rösta på Piratpartiet i EU-valet den 7 juni.


Puss!

Inga kommentarer: